Fenbilimleri.net | Fen Bilimleri İçerikleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İzmir’de Eğitim Yatırımlarını Değerlendirdi

Öğretmenler Odası Buluşmaları

İzmir’de temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Alsancak Gar Toplantı Salonu’nda kentteki eğitim yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her ayın ilk cumartesi günü yaptıkları “Öğretmenler Odası Buluşmaları”nı Türkiye’nin farklı illerinden gelen 300 öğretmenle İzmir’de gerçekleştirdiklerini anlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yapıldığını, 2002-2003 eğitim öğretim yılına göre derslik sayısı, öğretmen sayısı ve benzeri sayısal göstergelerin minimum iki katına çıkartıldığını belirtti.

Eğitim Yatırımları ve Projeler

Bakan Tekin, İzmir’de yatırım programına alınan, ihale veya inşaat sürecinde olan 90 projenin bulunduğunu bildirdi. Bu projelerin tamamlanmasıyla İzmir’deki derslik sayısının yaklaşık 33 binin üzerine çıkacağını kaydetti. Ayrıca deprem kapsamında toplam 17 okulda deprem güçlendirme çalışmalarının başladığını ve 48 okulun güçlendirme sürecine alınacağını belirtti.

İzmir İçin Müzik ve Gastronomi Liseleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara’da hayata geçirecekleri müzik ilkokulu, ortaokulu ve lisesi projesini İzmir’de de planlayacaklarını söyledi. Ayrıca, mesleki eğitimdeki ara eleman problemini çözmek için gastronomi liseleri projesini hayata geçireceklerini ve İzmir’de de uygun bir lokasyonda bunun planını yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Konak Öğretmenevi ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi

Konak Öğretmenevi ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi

Bakan Tekin, Konak Öğretmenevini yatırım programına aldıklarını ve mevcut yerinde 2 yıl içinde tekrar hizmete açacaklarını belirtti. Ayrıca, Foça’da atıl durumda bulunan Hizmetiçi Eğitim Merkezini de Öğretmen Akademileri’nin İzmir şubesi olarak hayata geçireceklerini söyledi.

Etiketler :

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen yorum yazarken dikkatli olun. Yorumlar yönetici onayından geçmektedir.

Ads Area