Fenbilimleri.net | Fen Bilimleri İçerikleri

Okul Kantinlerinde Sağlıklı Beslenme Etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı Etkinlik Düzenledi

Okul kantinlerinde hala sağlıklı gıdaların satışı sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı Ankara’da bir okulda ‘Sağlıklı Besleniyorum’ etkinliği gerçekleştirdi. Ankara Canan Özbağı İlkokulu öğrencilerine mercimek çorbası ve mandalina dağıtıldı. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Gülcan Kılınç, etkinlik kapsamında yapılan planlar hakkında bilgi verdi.

Çorba ve Meyve Günleri Planlanıyor

Çorba ve Meyve Günleri Planlanıyor

Kılınç, “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” programı çerçevesinde öğrencilerde sağlıklı beslenme alışkanlığını geliştirmek için “çorba ve meyve günü” planladıklarını belirtti. Meyve gününde mevsiminde meyve tüketmenin faydalarını anlatırken, çorba gününde geleneksel Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturulacak.

Obetizeyle Mücadele

Gülcan Kılınç, programın başlatılması için 4 Mart Dünya Obezite Günü’nü seçtiklerini belirterek, öğrencilere sağlıklı yaşam farkındalığı kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Etkinliğe katılan öğrenciler ise çorbaları beğendiklerini ve devamının gelmesini istediklerini ifade etti.

Uygulama Detayları

Okul kantinlerinde düzenlenecek “çorba ve meyve günü” uygulamasına ilişkin detaylar, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda belirtildi. Uygulama, sağlıklı beslenme alışkanlığı ve gıda güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Afişler Hazırlandı

“Meyve günü” ve “çorba günü” için hazırlanan afişler okullara gönderildi. Bu afişlerle öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmeyi amaçlayan program, öğrencilerin obeziteyle mücadelesine destek olmayı amaçlıyor.

Etiketler :

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen yorum yazarken dikkatli olun. Yorumlar yönetici onayından geçmektedir.

Ads Area